Julehilsen fra styreleder

Julehilsen fra styreleder

2023 har vært et år med store endringer innenfor pengespill i Norge. Ny pengespill lov trådte i kraft 1.1.2023 med den hensikt å samle alle pengespill under en og samme lov, samt hindre uønsket spillatferd. Nå melder bingoer i Norge om en omsetningsnedgang og dramatiske konsekvenser for friviligheten.

Julen nærmer seg, og snart er 2023 historie og vi kan se frem til et nytt og spennende år i 2024.

2023 har vært et år med store endringer innenfor pengespill i Norge. Ny pengespill lov trådte i kraft 1.1.2023 med den hensikt å samle alle pengespill under en og samme lov, samt hindre uønsket spillatferd.

En av BSL viktigste oppgaver er sammen med lovgivende myndighet og bingomedhjelpere å sikre spillansvarlighet, og flere av de nye tiltakene i pengespillov og forskrift har BSL vært med på å fremme. Samtidig skal BSL sikre en forutsigbar inntektskilde fra bingo til lokale lag og foreninger.

Bingoer i Norge melder nå om en omsetningsnedgang etter innføring av ny pengespillov. Og når de siste tiltak innføres i 2025 viser en rapport fra Oslo Economics at inntekter til lag og foreninger kan få et bortfall på hele 70%! Det er ikke vanskelig å se for seg at dette får dramatiske konsekvenser for frivilligheten i Norge.

BSL lover å fortsette sin jobb i 2024 slik at vi kan sikre inntekter fra bingo til lag og foreninger i mange år fremover. Lovgivende myndigheter må få øynene opp for den verdien bingo i Norge har for skolekorps, fotballag, svømmeklubber, idrettslag, og ideelle organisasjoner i lokalsamfunnet, men også for den verdien en bingo har som en sosial møteplass for veldig mange.

Det er en tidkrevende og utfordrende jobb, og som vi er helt avhengig av støtte og hjelp til. Politikere, media, og grasrota bør få vite hva som er i ferd med å skje. Vi håper dere er med oss og kan sette på dagsorden hva bortfall av inntekt fra bingo betyr for ditt lag og/eller forening.

Sammen skal vi sikre spill ansvarlighet i bingoer og inntekter til lag og foreninger.

GOD JUL & GODT NYTT ÅR!

Lars Evensen

Styreleder i BSL